6 Tips Voor Een Opgeruimd en Schoon Huis Met Huisdieren
28 juni 2021 

6 Tips Voor Een Opgeruimd en Schoon Huis Met Huisdieren

Baasjes van honden hebben het vast allemaal meegemaakt. Na een lekkere wandeling in het bos, komt je hond onder de modder thuis en springt dan uitgeput op de bank. Grrrrr.

Een opgeruimd en schoon huis met huisdieren lijkt niet samen te gaan. Pootafdrukken op de grond, haren op de bank, rondslingerende speeltjes, (lelijke) krabpalen en manden.

Geen zorgen, met deze 6 tips houd jij je huis heerlijk geordend en fris.

1. Goede Opvoeding Scheelt Het Halve Werk

Hoe schattig die nieuwe puppy of kitten ook is, het is belangrijk om vanaf dag één consequent te zijn in hun opvoeding.

Het afleren van ongewenst gedrag zoals bijten is vaak een hele onderneming, maar als je het goed doet, heb je hier de rest van jullie tijd samen profijt van. Neem een trainer in de hand of wees zelf consequent door grenzen te stellen en je hieraan te houden. En net zoals bij kinderen, bevordert een goede opvoeding de band tussen baasje en hond.

2. Blijf Actief Met Je Huisdier

Vooral honden zijn actieve beestjes, net zoals mensen slaat de verveling bij hen snel toe.

Bijten aan meubels, kabels en behang wordt vaak gedaan uit verveling of het vragen om aandacht. Lekker naar het bos gaan voor een lange wandeling zorgt ervoor dat je hond thuiskomt met een voldaan gevoel.

Beloon daarnaast aandacht vragend gedrag niet door ze verbaal te corrigeren. Loop liever weg of beloon je hond als hij in plaats van op de kabels, op zijn speeltjes bijt.

3. Berg Speeltjes Op in Een Mand

De derde tip voor een opgeruimd en schoon huis met huisdieren is het opbergen van je huisdier zijn speeltjes. Net zoals bij kinderen, krijgen huisdieren vaak speeltjes van baasjes en vrienden van baasjes.

We raden aan om alles van je huisdier op te bergen op een plek waar het ‘t meeste gebruik wordt. Pak een grote mand waar je de speeltjes, kleertjes en riemen in doet. Of gebruik kleinere manden om hun spulletjes per categorie in op te bergen. Ook is het handig om de afgekloven botten op te bergen, zo voorkom je vieze vlekken op je bank of vloerkleed.

4. Laat Je Huisdier Zijn Poten Vegen

Net zoals wij netjes onze voeten vegen als we thuiskomen, kan dit ook een ritueel worden voor je hond of kat.

Zorg ervoor dat er vlakbij de deur een bakje staat met water of in de bijkeuken een kraantje waarmee je de poten van je dier kan wassen. Of leg een oude handdoek bij de deur waarmee je het grove vuil kan afvegen. Dit voorkomt dat die gezellige boswandeling overgaat in een modderige wandeling over je stoffen bank.

5. Borstel de Vacht Regelmatig

Behalve als je een naakthond of kat hebt, zal jouw huis regelmatig vol liggen met haren.

Borstel daarom de vacht van je dier regelmatig, dit voorkomt al voor een groot gedeelte de bergen haren in het tapijt en op de bank. Voorkomen is beter dan genezen.

Niet alleen het borstelen is belangrijk, zorg er ook voor dat je de vacht van je dier regelmatig wast. Zo verspreiden vieze geurtjes zich minder snel en blijft je huis fris ruiken.

6. Creëer Een Eigen Plekje

De beste manier om je huis te beschermen tegen de haren, geurtjes en het bijtende gedrag van je dier, is door ze een eigen plekje te geven.

Creëer een plek voor je hond of kat in huis die wat hoger ligt en zacht is, het liefste vlakbij een plek waar jij ook vaak zit. Waarom zouden ze nog op de bank gaan liggen als ze zelf een heerlijke mand hebben?

Het is even een investering, maar aangezien je hond of kat hier veel tijd in zal doorbrengen, is het wel belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen. Kies voor materiaal dat gemakkelijk te wassen is, zodat je hun plekje fris en schoonhoudt. Dit voorkomt dat viezigheid daar zich verspreid door het huis.

Bekijk bijvoorbeeld de trendy Gangni mand, gemaakt van zeegras. Een natuurlijk materiaal dat fairtrade geproduceerd is in Indonesië. Het heeft tevens een heerlijk katoenen kussentje dat wasbaar is. Daarnaast is de mand licht, dus je kan deze gemakkelijk verplaatsen als jij ergens anders gaat zitten en je trouwe viervoeter je volgt.

Nu je weet hoe een schoon huis met huisdieren samengaat, is het belangrijk dat je huisdier wel echt huisdier mag en kan zijn. Neem ze lekker mee naar het bos en laat ze rollen in de modder, met deze tips heeft dit geen effect meer op jouw huis.

Reactie plaatsen

Wil je 10% korting op je eerste bestelling?

Laat je naam & e-mailadres achter 
Ontvang direct de
eenmalige kortingscode.