Anhui, Yunnan en Ashu

Anhui, Yunnan en Ashu zijn plaatsnamen en liggen in China. Wist jij dat al onze goodies naar een Aziatische plaats worden vernoemd?

Deze kleedjes en placemats zijn dan wel naar een plaatsnaam in China vernoemd, maar daar worden ze zeker niet gemaakt. Onze tapijtjes worden allemaal met liefde, handgemaakt in Bangladesh. Nog een overeenkomst dus 🙂

Hoe worden het Anhui tapijt, Yunnan tapijt en de Ashu placemats eigenlijk gemaakt? Dit kregen wij als vraag van een trouwe klant. We leggen het graag eens uit in dit artikel, zodat we dit met veel meer Yoshiko fans kunnen delen:

De tapijtjes en placemats worden vervaardigd uit overgebleven stoffen uit de T-shirt industrie. In Bangladesh worden jaarlijks miljoenen stuks basis T-shirts geproduceerd. En daarbij blijft altijd restafval over; zeg maar rollen stoffen van gebreide katoen. En die rollen katoenen jersey kopen wij op (mits ze geverfd zijn met goedgekeurde verfstoffen) en verwerken ze tot die leuke kleedjes, kussens en placemats. Zo upcyclen we al geproduceerde materialen die anders op de afvalbergen belanden en helpen we mee de wereld een beetje mooier te maken, met minder afval.

In onze productie worden de rollen stof tot repen gesneden en vervolgens met de hand in het specifieke patroon gevlochten. Omdat iedere vrouw net iets strakker of losser vlecht en knoopt, zie je dat de tapijtjes echt handgemaakt zijn. Dat geeft de charme aan het product. Handgemaakt met liefde van recyclede stoffen uit de textiel industrie dus.

Kunnen deze Anhui, Yunnan en Ashu placemats ook gewassen worden, zo ja hoe dan?

Omdat de T-shirts gemaakt worden van katoen kunnen ze gewoon gewassen worden, want katoen is goed wasbaar. Alleen de naturel kleur die je soms in deze goodies tegenkomt is jute. Wist je dat Bangladesh het grootst producerende land van jute is? Jute is een plant en dus helemaal natuurlijk (vegan zelfs 🙂 ) . Zowel katoen als jute is wasbaar op 40 graden met een care wasprogramma, gewoon in de wasmachine dus. Onze tip: stop ze per stuk in een waszakje zodat de niet stuk gaan in tijdens het wasprogramma.

Wij houden van natuurlijke tinten, wit en zwart in onze collectie. Dat zijn overigens ook precies de kleuren van basis T-shirts die veruit het meeste geproduceerd worden. Vandaar dat je onze Ashu placemats in wel 4 verschillende varianten kunt kopen: Wit met naturel, wit met wit, zwart met naturel en zwart met zwart.

Heb je ze al gezien in ons nieuwe Lookbook #9? Daarin staan alle varianten van de Ashu placemats; leuk om af te wisselen en te gebruiken binnen maar wat denk je van de tuintafel?

Nog een tip: Ze zijn overigens ook een heel dankbaar artikel als kado geschenk.

Zowel het Yunnan en Anhui (spreek je trouwens uit als anguwee) tapijtje, worden in naturel met wit en zwart met wit gemaakt. En we maken deze vervolgens in diverse afmetingen. Het meest gekozen formaat is 60 x 90 cm en wordt vaak gebruikt als badmat. Dat komt omdat ze zo lekker zacht zijn aan je voeten en vanwege de wasbaarheid. Perfect voor in bijvoorbeeld de badkamer. Maar er zijn natuurlijk tal van andere plekken in het huis waar deze tapijtjes heel goed van pas komen.

Deel je foto van onze goodies!

Heb jij een leuke foto met onze goodies? Stuur ons een foto, we plaatsen het graag op onze social media kanalen!

Volg ons op Instagram: yoshiko_homeware en op facebook via: yoshikohome

 

Brandende vraag?

Heb jij ook een vraag over onze goodies? Wij beantwoorden deze graag! Laat ons dat dan weten: hello@yoshikohome.com

Reactie plaatsen

Wil je 10% korting op je eerste bestelling?

Laat je naam & e-mailadres achter 
Ontvang direct de
eenmalige kortingscode.