Een opgeruimd huis brengt rust
16 juni 2021 

Een opgeruimd huis brengt rust

Ken je dat? Je man laat overal zijn vuile sokken slingeren, je trapt regelmatig met je blote voeten op een stuk speelgoed van de kinderen. Frustrerend, of niet? Maar het kan ook anders! In deze blog lees je hoe je van een rommelig huis naar een opgeruimd huis gaat. Want een opgeruimd huis betekent rust in je hoofd voor zowel jezelf als voor je gezin.

 

Yoshiko Home SettingLaten we eerlijk zijn, opruimen, de was doen en schoonmaken is voor de meeste mensen niet de leukste bezigheid. Zeker in een huis met kinderen kan het aanvoelen als een onbegonnen taak. Er zijn simpelweg zo veel spullen en die kleren worden zo snel weer vies! Toch krijg je van een opgeruimd huis een goed gevoel. Uit een onderzoek uit 2009 is er een link gelegd tussen een rommelig huis en een hoog cortisolgehalte, ook wel het stresshormoon genoemd. Wat bleek is dat vrouwen met een rommelig huis hogere cortisol levels hebben dan vrouwen die hun huis geordend hebben. Dus een opgeruimd huis zorgt niet alleen voor minder stress, maar ook voor een betere gemoedstoestand van je gezin. Thuis waarborgt de essentie van het leven. Je kunt er ontspannen, je zintuigen kalmeren. Maar dat kan alleen als je een opgeruimd huis hebt, want een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd! En dat is precies waar Yoshiko voor staat, van minder stress naar meer innerlijke rust.

 

Ken je de van vroeger uit gouden regel voor opvoeding? Rust, Reinheid en Regelmaat. Als er teveel speelgoed rondslingert ende vuile was verspreid ligt door je huis, is de rust als mama ver te zoeken. Maar een opgeruimd huis hoeft niet meteen een grote zomer- of winter schoonmaak te betekenen. Om de drempel wat lager te maken, raden we aan om elke dag een beetje te doen. Als je elke dag een kwartier of half uurtje pakt om op te ruimen, voorkom je dat de rotzooi zich opstapelt en het een groot obstakel wordt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om elke twee dagen een wasje te doen in plaats van het te laten opstapelen tot het weekend. Of creëer een avondritueel voor je kinderen, waarbij ze voor het slapen gaan met jou hun speelgoed van die dag moeten opruimen. Opgeruimd staat netjes! Zo voorkom je dat de huishoudelijke taken zich opstapelen, je stress ervaart van je rommelige huis en je opruimen gaat zien als een opgave.

Hoe fijn is het om alles een plek te kunnen geven, van vuile was, stapels tijdschriften tot speelgoed van de kinderen. Een ideale manier om alles opgeruimd te houden van losse items, is met een opbergmand. Opbergmanden zijn niet alleen functioneel voor het opbergen van spullen, ze zijn ook echte eyecatchers. Vooral manden van natuurlijke materialen zijn populair, zoals een mand van zeegras; door hun look creëren ze een sfeer van rust in huis. Stop een beperkte collectie van het speelgoed van je kinderen in een mand om te voorkomen dat je woonkamer een enorme troep wordt bij het omgooien ervan. Zijn de kids uitgekeken op het speelgoed?
Roteer het met de spullen die je in de kast hebt liggen, lijkt het net nieuw! Roteer niet alleen, maar sorteer ook. Gebruik verschillende opbergmanden voor speelgoed, zodat lego bij lego ligt, verkleedspullen bij verkleedspullen en blokken bij blokken. Dit zorgt ervoor dat je kind en jij precies weten waar alles te vinden is. Zo hoeft er niet de een na de andere mand te worden omgegooid om het speelgoed te vinden waar je kind mee wilt spelen.

Opbergmanden zijn ook ideaal voor de was. In plaats van dat je overal in huis vieze was moet verzamelen, leer je iedereen dit op één plek te verzamelen. Ook hier geldt weer de regel van sorteren. Gebruik een grote wasmand voor gekleurde was en een kleine wasmand voor witte was. Waar wij bij zweren is een wasmand met deksel, zo houd je de vuile was stijlvol uit het zicht.

Begin jij vandaag aan een opgeruimd huis voor meer innerlijke rust? Onthoud dan, elke dag een beetje, en gebruik opbergmanden voor verzamelen en sorteren. Bekijk bijvoorbeeld onze bestseller mand Char, een mand van zeegras die voor zowel de was als voor speelgoed gebruikt kan worden!

Reactie plaatsen
Laat je naam & e-mailadres achter 
Ontvang direct de
eenmalige kortingscode.