3 redenen waarom je een jute vloerkleed wilt
14 juni 2021 

3 redenen waarom je een jute vloerkleed wilt

Je Instagram en Pinterest staat er vol mee, perfecte plaatjes van een zomers interieur, ook wel de boho-look genoemd. We kunnen allemaal niet wachten totdat de eerst zonnestralen ons huis verlichten. Daarom zien we rond deze lentemaanden een van onze favoriete producten oplichten – Bibi. Een rond jute vloerkleed waarmee je de zomer in huis haalt. Maar wat is jute precies en waarom wordt het de ‘golden fiber’ van Bangladesh genoemd? Deze blog vertelt je precies waarom je alleen nog maar een jute vloerkleed in huis wilt.

Jute the materiaal

Jute wordt ook wel de “golden fiber” van Bangladesh genoemd door zijn goudkleurige look en duurzaamheid. Jute komt van de Corchorus plant en is een plantaardige bastvezel afkomstig uit India en Bangladesh. Alhoewel India de grootste producent van jute is, produceert Bangladesh de beste kwaliteit vanwege zijn gunstige klimaat. De jute plant groeit namelijk het beste bij temperaturen tussen 20 en 40 graden Celsius en zo’n 5 tot 8 cm regen per week. De moesson van Bangladesh maakt dit de perfect omstandigheid.

Om jute te produceren wordt de stengel van de Corchorus plant tot sterke draden gesponnen. Dit wordt op een natuurlijke en handmatige manier gedaan, waarbij de hand van de ambachtsman de vezel zachter maakt en het een hele lichte glans geeft. Door de sterke en zachte draden is jute perfect voor vloerkleden. Het is erg duurzaam in gebruik en de kwaliteit gaat niet snel verloren. Daarnaast is de voor- en achterkant van een jute vloerkleed identiek. Dus gebruik je het vloerkleed intensief en ziet het er na een tijdje niet meer als nieuw uit, dan draai je het gewoon om – dubbel zo lang plezier!

Jute is een natuurlijke vezel die volop groeit en dat biologisch afbreekbaar is. Wist je bijvoorbeeld dat er weinig kunstmest nodig is voor het verbouwen van de jute plant? Daarnaast worden er nauwelijks chemische middelen gebruikt om ongedierte te bestrijden tijdens het kweekproces. Nog een milieuvoordeel is dat jute een behoorlijke CO2 hoeveelheid in zich opneemt, het reinigt de lucht, net als bomen, wat global warming ten goede komt.

Jute past precies bij de boho- en Pinterest-look. Door de natuurlijke tinten en materiaal geeft het elk interieur een zomerse warme look. Het is een perfecte match met elke woonstijl, van landelijk en klassiek tot industrieel. Een jute kleed heb je in vele vormen en maten, onze favoriet is een rond vloerkleed. Waarom? Omdat het niet alleen gebruikt kan worden op de vloer, maar ook aan de wand. Hang het bijvoorbeeld boven je bed, in je woonkamer of aan de schutting van je tuin. Of combineer verschillende ronde vloerkleden op de grond door ze over elkaar te draperen. Creëer de ultieme boho-look door je jute vloerkleden te combineren met bamboe meubels, manden, kleurrijke kussens en grote planten. Of creëer een industriële woonstijl waarbij je het jute kleed combineert met een betonnen vloer, opvallende lampen en een leren bank. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Samenvattend, jute is HOT! Niet alleen door het duurzame karakter, maar ook doordat het een zomerse en warme look geeft aan elk interieur. Wil je jouw huis klaarmaken voor de zomer? Bekijk dan ons populaire ronde jute vloerkleed Bibi. 100% jute en verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, naturel en zwart. Het heeft een afmeting van 150 cm x 100 cm, perfect voor op de vloer of aan de wand.

10% korting op je Bibi vloerkleed? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Reactie plaatsen
Laat je naam & e-mailadres achter 
Ontvang direct de
eenmalige kortingscode.