Zo Worden Je Tuin en Huis Één Geheel
12 juli 2021 

Zo Worden Je Tuin en Huis Één Geheel

In de vorige blog heb je gelezen hoe je een koel huis in de zomer behoud op benauwde en klamme dagen. Gelukkig heeft onze Nederlandse zomer ook genoeg aangename dagen ertussen zitten. Tijd om je deuren open te gooien en het binnen leven naar buiten te verplaatsen. Maar hoe maak je het buiten net zo fijn als binnen?

In deze blog lees je hoe je tuin en huis één geheel worden, zodat binnen perfect overgaat in buiten.

Breng Binnen Naar Buiten

Je tuin is tegenwoordig echt een verlengstuk van je woonkamer. Nu de zomers in Nederland warmer worden en langer duren, kan een fijne tuin of balkon niet meer achterblijven. Droom jij over een tuin die perfect aansluit op jouw huis? Match de stijl van je interieur met die van je tuin tot een waar geheel en breng binnen naar buiten. Hierdoor heb je niet alleen meer leefruimte in de zomer, je woonkamer lijkt in de winter ook een stuk groter.

Welke interieurtrend je ook kiest deze zomer, trek deze stijl door naar buiten.

Ga je voor de Scandinavische look in je woonkamer, dan is een tuin van neutrale tinten en tijdloze items perfect. Combineer materialen als bamboe, hout en jute met grote planten. Het doel van deze stijl is om rust uit te stralen.

De basiskleur met deze Scandinavische look is vaak wit, dat gecombineerd wordt met zwarte en grijze accenten. Wit als basiskleur geeft je tuin een serene uitstraling. Of ga voor een gewaagde zet door grijs of zwart als basiskleur te kiezen. Het groen van bomen en planten komen door deze basiskleuren nog beter naar voren en biedt een perfect contrast.

Een manier om binnen perfect over te laten gaan in buiten is door een trendy deurmat. Dit geeft een goede eerste indruk van je inrichting en brengt sfeer toe aan een houten/betegelde vloer in de gang. Bekijk bijvoorbeeld deze deurmat van jute – Shanxi. In naturel en zwart past deze deurmat perfect bij de Scandinavische-look, dit maakt je tuin en huis één geheel.

Past een landelijke stijl beter bij je, dan heeft de natuur de overhand in jouw tuin. We verwelkomen dit seizoen de natuur terug in ons leven door onze tuin meer te laten verwilderen.

Tijd om deze zomer de bloemetjes buiten te zetten. Bloemen in allerlei kleuren, planten in verschillende groottes, fruitbomen en andere bomen mogen niet ontbreken in een landelijke tuin. Dit trekt lekker veel vlinders, bijen en vogels aan. Ook klimplanten tegen de muur of schutting passen binnen deze stijl. Dit zorgt niet alleen voor een goede overgang tussen binnen en buiten, maar houdt je huis deze zomer ook koel.

Dus vervang die kiezels en tegels voor groen, niet alleen goed voor jezelf, maar ook om de natuur een handje te helpen. Een goede biodiversiteit in je tuin zorgt voor een betere balans in de natuur; verkoeling voor jou en eten voor insecten en vogels. Win-winsituatie!

Maak je landelijke tuin af met mooie tuinaccessoires van natuurlijke materialen! Wol, jute, riet en katoen worden gebruikt voor meubels en accessoires. Denk hierbij aan rieten stoeltjes met katoenen kussentjes, een vloerkleed van jute en een vogelhuisje van gerecycled materiaal.

Ga je voor een wereldse uitstraling of boho-look, dan zal jouw interieur meer kleuraccenten hebben. Vervaag de grens tussen je tuin en huis door deze kleuren terug te laten komen in je tuinmeubels, accessoires, en bloemen en planten in je tuin.

Die vrolijke kleuraccenten in huis kan je terug laten komen in je tuin. Verf bijvoorbeeld de schutting in dezelfde kleur als je binnen accessoires. Kies voor dezelfde kleur in de bekleding van je loungeset of leg een kleurrijke plaid in je rotan stoeltje om je tijdens de koudere avonden warm te houden.

De boho-look voor je tuin wordt afgemaakt met planten en bloemen in dezelfde stijl potten en manden die je in je woonkamer gebruikt. Dit brengt niet alleen buiten naar binnen, ook binnen naar buiten. Kies voor een macramé plantenhanger of een plantenhanger van jute en hang planten in verschillende soorten, maten en kleuren op in de hoeken van je tuin en woonkamer. Tover zowel je huis als tuin om tot een urban jungle.

 

Zorg ervoor dat je tuin het visitekaartje wordt voor de rest van je huis door de stijlen op elkaar af te stemmen. Welke stijl je ook kiest, breng binnen naar buiten zodat je tuin en huis één geheel worden. In de volgende blog lees je hoe jouw tuin je stressniveau kan laten dalen.

Reactie plaatsen
Laat je naam & e-mailadres achter 
Ontvang direct de
eenmalige kortingscode.